Taxi Bergen

Bergen - Noord Holland

Sinds ongeveer 1900 is Bergen een echt kunstenaarsdorp dat veel schilders, schrijvers en architecten aantrekt. Het Museum Kranenburgh in Bergen bevat een verzameling kunstwerken van deze Bergense School. De villawijk Park Meerwijk werd tussen 1915 en 1918 geheel in de stijl van de Amsterdamse School gebouwd. Aan de Buerweg hebben vooraanstaande kunstenaars gewoond. Er zijn regelmatig kunstmarkten in Bergen, jaarlijkse muziekfestivals (de Holland Music Sessions in augustus en Jazz & Sail in het eerste weekend van september) en een jaarlijks kunstfestival (de Kunst10daagse in oktober).

In Bergen staat ook het voormalige woonhuis van Adriaan Roland Holst (1888-1976), de "Prins der Nederlandse Dichters". Hij woonde er van 1918 tot zijn dood in 1976. Sinds 2002 wordt het A. Roland Holsthuis aan de Nesdijk bij toerbeurt bewoond door verschillende schrijvers en dichters, die er vaak de laatste hand leggen aan nieuw te publiceren werk.

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Bergen 1

(Ruïnekerk te Bergen NH)

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Bergen 2

(Strand Bergen aan Zee)

Bij Bergen staan ook twee poldermolens, de ene staat aan de Meerweg en de andere aan de Voert. Die aan de Meerweg is de Damlandermolen uit omstreeks 1700. De andere molen staat in het buitengebied van Bergen, in de Philisteinse polder ter hoogte van Het Woud. De molen draagt de naam Philisteinse Molen en dateert uit 1897.

Handige links:

www.bergen-nh.nl

www.wikipedia.org

www.bergen.nl

www.vvvhartvannoordholland.nl

Onze centrale kunt u bereiken op 072-220 1393 of u kunt een email sturen naar info@taxitervoort.nl.

Op onze taxiritcalculator kunt u snel en eenvoudig de prijs van uw taxirit naar Bergen of Bergen aan Zee berekenen.

   

(Plein Bergen)
Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Bergen 3

Wilt u een taxi in Bergen of Bergen aan Zee?

Voor een betrouwbare en professionele taxi in Bergen en Bergen aan Zee. Taxi Tervoort Alkmaar! Komt u aan op station Alkmaar en wilt u met onze taxi naar één van de vele hotels of campings in Bergen of Bergen aan Zee? Reserveer een taxi bij Taxi Tervoort Alkmaar en wij zorgen dat er op het station in Alkmaar een taxi voor u klaar staat die u direct naar uw verblijfplaats in Bergen of Bergen aan Zee brengt.  ©antervoort@TTA

Professioneel personenvervoer met oog op kwaliteit.


Taxi Tervoort Alkmaar