Egmond

is een voormalige kustgemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland ten (zuid)westen van Alkmaar.[1] Op 1 januari 2001 is de gemeente Egmond met de gemeenten Schoorl en het oude, kleinere Bergen gefuseerd tot een nieuwe, grotere gemeente Bergen. De gemeente Egmond bestond uit drie kernen: de ook nu nog bestaande dorpen Egmond-Binnen, Egmond aan Zee, en Egmond aan den Hoef. De drie plaatsen met de naam Egmond worden (door buitenstaanders) soms gezien als één grote woonplaats. Men spreekt ook wel van de Egmonden.

Men heeft wel gedacht dat de benaming Egmond zou verwijzen naar de monding van een watertje Egg of Egge dat ter hoogte van de Egmonden in de zee uitmondde. Mogelijk was dit dan een zijtak van de Rekere of zelfs van het IJ. Ook zou de benaming mogelijk verwijzen naar het adellijke geslacht Huis van Egmont. Minder waarschijnlijk wordt geacht dat het verwijst naar persoonsnamen Egge of Egmund.

(Verdwenen kerk bij Egmond aan Zee)

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Egmond 1

(Strand Egmond aan Zee)

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Egmond 2

Bekendheid danken de Egmonden aan:

de historie: de abdij, het adellijke geslacht Huis van Egmont, de slotruïne, de slotkapel, de koloniehuizen, het oude vissersdorp, het zeedorpenlandschap in de duinen. Het duinlandschap en de badplaats met vuurtoren J.C.J. van Speijk en enkele sportevenementen als de halve marathon van Egmond.

Handige links:

www.halvemarathonegmond.nl

www.wikipedia.org

www.egmond.nl

www.egmondonline.nl

Onze centrale kunt u bereiken op 072-220 1393 of u kunt een email sturen naar info@taxitervoort.nl.

Op onze taxiritcalculator kunt u snel en eenvoudig de prijs van uw taxirit naar Egmond aan Zee, Egmond Binnen of Egmond aan den Hoef berekenen.

   

Voor een betrouwbare en professionele taxi in Egmond aan Zee, Egmond Binnen en Egmond aan den Hoef. Taxi Tervoort Alkmaar!

Komt u aan op station Alkmaar en wilt u met onze taxi naar één van de vele hotels of campings in Egmond aan Zee, Egmond Binnen of Egmond aan den Hoef? Reserveer een taxi bij Taxi Tervoort Alkmaar en wij zorgen dat er op het station in Alkmaar een taxi voor u klaar staat die u direct naar uw verblijfplaats in de Egmonden brengt.


Wilt u een taxi in Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef of Egmond Binnen?


(vuurtoren J.C.J. van Speijk)
Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Egmond 3 Taxi Egmond ©antervoort@TTA

Professioneel personenvervoer met oog op kwaliteit.


Taxi Tervoort Alkmaar