Taxi

Heerhugowaard

Heerhugowaard

Rond het jaar 800 was het gebied dat nu de gemeente Heerhugowaard vormt bedekt met veen. Ontginning van het veen door de mens in combinatie met stormvloeden leidde ertoe dat in de regio vele meren ontstonden, waaronder de Heerhugowaard. Het vormde samen met de Schermer ook een periode ongeveer één meer, waarbij het gedeelte van Heerhugowaard een waddengebied vormde met een soort van moeraslagune. Hier kwam een eind aan toen de oude lage dijk die er ooit was neergelegd en er in het meer deels nog lag, werd verhoogd. Zo ontstonden er twee afzonderlijke meren.

Toen in de 17e eeuw particuliere investeerders besloten het meer droog te maken, was dat om landbouwgrond te creëren. In 1630 viel de 39,0 km² grote polder droog, waarna het land werd verdeeld onder de initiatiefnemers. In tegenstelling tot wat bij bijvoorbeeld de Beemster het geval was, viel de kwaliteit van de grond erg tegen. In 1674 overwoog men zelfs de polder weer vol te laten lopen, redenerend dat het gebied als viswater rendabeler zou zijn. De dorpskern van De Noord ligt aan de Middenweg, de kern van Zuid is te vinden aan de Stationsweg bij de oude kerk, die op de Middenweg uitkomt. Ook liggen er kleine buurtschappen. De dorpskern is het

(Coolplein te Heerhugowaard)

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Heerhugowaard | Coolplein

(Stad van de Zon Heerhugowaard)

Taxi Tervoort Alkmaar | Taxi Heerhugowaard | Stad van de zon

Beste terug te vinden in de wijken Centrumwaard en De Noord. Heerhugowaard heeft een klein winkelcentrum in Centrumwaard en een groot winkelcentrum (het grootste van Noord-Holland Noord[bron?]) in de wijk Middenwaard. Daarnaast zitten er ook verschillende kroegen, clubs en ook een bioscoop.


Handige links:

www.heerhugowaard.nl

www.wikipedia.org

www.jt.nl

www.vvvhartvannoordholland.nl

Onze centrale kunt u bereiken op 072-220 1393 of u kunt een email sturen naar info@taxitervoort.nl.

Op onze taxiritcalculator kunt u snel en eenvoudig de prijs van uw taxirit naar Heerhugowaard.   

(Molen in Heerhugowaard)

Voor een betrouwbare en professionele taxi in Heerhugowaard. Taxi Tervoort Alkmaar!

Komt u aan op station Heerhugowaard en wilt u met onze taxi naar de bioscoop of zwembad in Heerhugowaard? Reserveer een taxi bij Taxi Tervoort Alkmaar en wij zorgen dat er op het station in Heerhugowaard een taxi voor u klaar staat die u direct naar uw verblijfplaats in Heerhugowaard brengt.  Wilt u een taxi in Heerhugowaard?


©antervoort@TTA

Professioneel personenvervoer met oog op kwaliteit.


Taxi Tervoort Alkmaar