Taxi Heiloo

Heiloo

Is een dorp en gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente maakt deel uit van samenwerkingsregio Kennemerland. De gemeente telt 22.620 inwoners) en heeft een oppervlakte van 19,01 km². In de jaren 50 en jaren 60 nam het aantal inwoners snel toe, doordat veel Amsterdammers naar Heiloo verhuisden. Heiloo (van: Heilig loo = heilige hoogte). Het woord "loo" wordt geassocieerd met een hoger gelegen locatie [1], zoals de locatie van de Witte Kerk. Deze ligt niet, zoals ooit verondersteld, op een terp, maar op een duintje. Op de westelijke strandvlakte van Heiloo is onder andere een paalcirkel aangetroffen. De ouderdom van de structuur is met behulp van C14-datering gedateerd in 800 v.Chr. (Vroege IJzertijd).

In de directe omgeving zijn kringgreppels, kuilen en runderpaden opgegraven uit dezelfde periode en jonger. Vanaf de jaartelling werd in het voormalige kweldergebied ten westen van de strandwal Limmen-Heiloo-Alkmaar gewoond. Vondsten uit de Romeinse Tijd zijn bekend ter hoogte van de Vennewatersweg, aan de Zeeweg, in het Maalwater en verder in de richting van Alkmaar. In Heiloo hebben twee kastelen gestaan, kasteel Ter Coulster en slot Ypestein. Ter Coulster was gelegen ter hoogte van het huidige landgoed Ter Coulster. Ypestein was gelegen op het terrein van de huidige Willibrordusstichting. In de Heilooër Bossen ligt landgoed Nijenburg.

(Slot Ypestein Heiloo)

Taxi Tervoort Heiloo - Slot Ypestein

(Witte kerk Heiloo)

Taxi Tervoort Heiloo -  witte kerk

Aan de Kennemerstraatweg bevindt zich het psychiatrisch centrum De St. Willibrordusstichting (Willibrord), een instelling van de GGZ Noord-Holland-Noord. In 1929 is het centrum gesticht door de Broeders van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt door de Duitsers om hun soldaten te laten herstellen.

Handige links:

www.gemeenteheiloo.nl

www.wikipedia.org

www.oudheiloo.nl

www.heiloo-online.nl

Onze centrale kunt u bereiken op 072-220 1393 of u kunt een email sturen naar info@taxitervoort.nl.

Op onze taxiritcalculator kunt u snel en eenvoudig de prijs van uw taxirit naar Heiloo berekenen.

   

Wilt u een taxi in Heiloo?

Voor een betrouwbare en professionele taxi in Heiloo. Taxi Tervoort Alkmaar!

Komt u aan op station Heiloo en wilt u met onze taxi naar één van de vele hotels of campings in Bakkum, Egmond aan Zee of Alkmaar? Reserveer een taxi bij Taxi Tervoort Alkmaar en wij zorgen dat er op het station in Heiloo een taxi voor u klaar staat die u direct naar uw verblijfplaats brengt.


(Willibrordus Heiloo)
Taxi Tervoort Heiloo - Willibrordus stichting Taxi Tervoort Heiloo - Wegbord ©antervoort@TTA

Professioneel personenvervoer met oog op kwaliteit.


Taxi Tervoort Alkmaar