Wat zijn de kosten voor een taxi?

De kosten voor een rit met een straattaxi  hangen af van: het  starttarief, de afstand en de duur van de rit. Voor al deze onderdelen geldt een maximumtarief. Dit tarief voorkomt dat u als klant teveel moet betalen. De ritprijs bestaat dus uit 3 delen: een starttarief, een prijs per gereden kilometer en een prijs voor de duur van de rit. Voor elk onderdeel geldt een maximumtarief. Na de taxirit krijgt u van de chauffeur een geprinte bon. Daarop staat hoe de ritprijs is opgebouwd en waar u terecht kunt met eventuele klachten.


Tarieven gebruik taxi

Een taxibedrijf of chauffeur stelt zelf de tarieven vast. Daarbij moet hij zich houden aan de maximumtarieven. De tarieven staan op de tariefkaart in de taxi.Rekenvoorbeeld kosten van een taxirit


Stel u maakt een rit van 7 kilometer die 15 minuten duurt. Als de taxivervoerder de maximum tarieven zou hanteren zou deze rit kosten: het starttarief van € 2,89 + het kilometertarief van 7 x € 2,12 =  € 14,84 + het tijdtarief 15 x € 0,35 = 5,25. In totaal is dat € 22,98.


Vertraging tijdens de taxirit

De kosten van een vertraging tijdens de taxirit wordt eerlijk verdeeld tussen het taxibedrijf en de klant. Als u in de file komt, moet u dus meer betalen. Gaat de rit heel snel, dan bent u juist goedkoper uit.


Wachttarief taxi

De chauffeur kan een wachttarief in rekening brengen als u dit heeft afgesproken voordat de taxirit is begonnen. Het wachttarief geldt bijvoorbeeld als de taxichauffeur moet wachten als de vergadering van zijn passagier uitloopt. Het wachttarief is € 39,79 per uur.


Kosten van taxi’s vergelijken

De tarieven staan op een tariefkaart, die achter een van de ramen van de taxi is geplakt. De kaart moet goed leesbaar zijn. Zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van de taxi. Zo kunt u de kosten van de taxi's vergelijken.


Vaste ritprijs

Een taxichauffeur mag u een vaste ritprijs aanbieden. Ook mag hij voor aanvullende diensten een toeslag rekenen, bijvoorbeeld voor het dragen van uw koffers.  U moet de vaste prijs of toeslag afspreken voordat de taxirit is begonnen.

Soort taxivervoer

Maximum

starttarief

Maximum kilometertarief

Maximum tijdtarief (per minuut)

Personenauto (maximaal 4 personen)

€ 2,95

€ 2,17

€ 0,36

Taxibusje (5 to 8 personen

€ 6,00

€ 2,73

€ 0,41

Hoe dien ik een klacht in over een  taxichauffeur of taxibedrijf? Verder over de taxibranche download Uw rechten als u een taxi gebruikt De kenmerken van een legale taxi Extra eisen gemeente Wijzigingen in het taxibeleid Zie ook Adres geschillencommissie Klachtenformulier taxivervoer Geschillencommissie taxivervoer Taxiregelgeving Inspectie Leefomgeving en Transport Bescherming van consumenten
<<< U bevind zich nu op de pagina tarieven
© A.N.Tervoort@TaxiTervoortAlkmaar info@taxitervoortalkmaar.nl TAXI TERVOORT IN TAXI ALKMAAR TAXI BERGEN TAXI WARMENHUIZEN TAXI LANGEDIJK TAXI SCHOORL TAXI HEERHUGOWAARD TAXI HEILOO WAAROM TAXI TERVOORT Betaalbare prijzen Groepsvervoer Luxe wagenpark Vaste prijzen Online reserveren Pin-Creditcard Ophaaltijd garantie BESTEL UW TAXI

Heeft u een taxi nodig in Alkmaar of in de regio? Reserveer dan nu een taxi online bij Taxi Tervoort Alkmaar. Ook voor uw Schiphol taxi kunt u online reserveren tegen zeer scherpe tarieven. Heeft u met spoed een taxi nodig? Bel dan 072-2201393.

CONTACT info@taxitervoort.nl 072 - 220 1393 06 - 5464 7257 Taxi Tervoort Alkmaar Westfalenstraat 10 1827AX Alkmaar SOCIAL MEDIA TAXI EGMOND Taxi Tervoort Alkmaar | 072-2201393 | HEADER Zakelijk Vervoer

ZAKELIJK

In alle rust naar uw afspraak

Ritprijs

RITPRIJS

Eenvoudig uw ritprijs berekenen

Schiphol taxi

SCHIPHOL

Onbezorgd beginnen aan uw reis

Particulier vervoer

PARTICULIER

Vervoer voor uw gemak

Taxi Tervoort Alkmaar | 072-2201393 | Schipholtaxi en normale taxidiensten
Diensten Home Partners Tarieven Contact  Ritprijs
Bel ons: 072-220 1393 Email ons: info@taxitervoort.nl Taxi Tervoort Alkmaar 072-2201393 T
A
TAXI TERVOORT ALKMAAR